Saturday, January 30, 2016

Vendor Boutique


Hari ne nyer citer nak update yang selesai sudah sesi jalan-jalan cari kedai heheheheh #misitahunbaru2016 untuk kembang kan perniagaan iaitu dengan letak barang-barang jualan dekat 2 kedai area #shahalamavenue #sarradhyya #boutique & di #puncakalam #zeniaamly boutique.. Nti uolls yang duduk area sana boleh datang dekat #boutiquecaffe ni tuk dapat kan #product kami... Thank's kepada kedua-dua #owner boutique ne so #friendly melayan sebarang soalan dan pertanyaan dari kteorg tadi ye.. Hehehehehe (^_^)!!! 

#vendorboutique #vendor #shahalam #selangor #mineralcoffee #kopigarambuluh #kopikurus #pilgarlic #garlic #MarineEssenceBeautyBar #marineessencesoap #BeautyBar #setiaalam #meru #kapar #klang #putrajaya #cyberjaya #bangi #OnlineBusiness #usahawanonlinemalaysia #usahawanonline #kedaikecantikanonline #diyana_amalina #0182928184😘

Sunday, January 24, 2016

Berpantang Dengan Premium Beautiful


[ BERPANTANG DENGAN #PREMIUMBEAUTIFUL ]
==============================
.
Ramai ibu2 & bakal ibu membuat pilihan yg bijak #berpantang dengan #PBCorset sebagai #bengkungmoden mereka. Nak jadi #hotmama katanya. Maintain macam anak dara walaupun dah anak 4. Awesome! .

5 Sebab Wajib Berpantang dengan #PremiumBeautiful :
.
✔ mudah digunakan
✔ bantu lebih cepat turun berat badan
✔ bantu pudarkan stretchmark
✔ bantu luka cepat baik
✔ sesuai untuk bersalin #Ceaser #czer
.
Anda pun nak jadi #hotmama? Whatsapp Yana sekarang di +60182928184 untuk Yana bantu anda dapatkan #PremiumBeautifulCorset dengan saiz yang betul. .

P/s: OFFER JIMAT RM600-RM1500 KHAS UNTUK ANDA !! 😘😘😘
.

#diyana_amalina #putrajaya #shahalam #kualalumpur #serdang #alamanda #uitm#batucaves #wangsawalk #TheDiamondCircle #ioimallputrajaya #bangi #alamandaputrajaya #kuantan #jerantut #temerloh #pahang #puncakalam #setiaalam
#PremiumBeautifulExpert

Thursday, January 21, 2016

Penyelesaian untuk Sakit Pinggang & Sakit Belakang


[KERAP SAKIT BELAKANG & PINGGANG]

Sekarang keje banyak mengadap PC dan tanpa sedar kite duduk, dalam posture badan yang tidak betul sehingga mudah diserang #sakitpinggang #sakitbelakang #slipdisc dan  #tulangbelakang. Untuk pengetahuan anda #PremiumBeautifulCorset bukan untuk Kurus sahaja. Ia juga direka KHAS utk menjaga kesihatan tulang belakang kite. Malah dapat pengiktirafan dari pakar tulang antarabangsa iaitu #US #Canada #Quebec. Dan banyak feedback positive Dari client yang dah pakai sendiri #PBCorset.

For more detail bole PM/WA Yana +60182928184

#diyana_amalina #putrajaya #bodyshaper #bengkungmoden #shahalam #cyberjaya #puncakalam #bangi #serdang #kuantan #jerantut #TheDiamondCircle #PremiumBeautifulExpert

Saturday, January 16, 2016

Set Kurus Bajet

Set Kurus Bajet



A) Khasiat Garlic

- Membantu menurunkan kandungan lemak darah dan kolesterol darah, mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis.
- Menghalang pembekuan darah untuk  mencegah berlakunya trombosis.
- Membantu dalam fungsi penghadaman dan membuka selera, melegakan perut kembung dan ulser peptik.
- Membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit.
- Membantu menyelaras gula darah dalam badan.
- Menggalakkan peredaran darah dan metabolisme.

B) Khasiat Mineral Coffee

- Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
- Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
- Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
- Melegakan tekanan.
- Menyingkirkan toksin dalam badan

C) Khasiat BV Alfalfa

- Menyahtoksid
Bahan beracun dan toksid berlegar di sekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisme yang perlu dineutralkan dan dinyahtoksid setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan sisa bahan beracun dan tercemar daripada badan.

- Menggalakkan sistem penghadaman yang baik
Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yang dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.

- Mengalkalikan badan
Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Terutama kanser. Alfalfa membantu  meneutralkan keasidan badan di samping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.

- Menghilangkan bau nafas
Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan.

- Mengurangkan haba badan yang berlebihan
Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan Alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.

- Menambahkan darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen penting
Klorofil iaitu pigmen hijau yang terdapat dalam alfalfa adalah hampir sama dengan hemoglobin, pigmen merah dalam sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Khasiat klorofil dalam alfalfa boleh meningkatkan bilangan sel-sel darah merah di dalam badan dan seterusnya  meningkatkan keupayaan membawa oksigen yang diperlukan oleh sistem badan.

Testimoni Set Kurus Bajet



Nak order boleh pm/SMS yana
Facebook/ig : Diyana Amalina
Email : eana87@gmail.com
@
Hp : 018-2928184

Wednesday, January 13, 2016

Projek Memikat Suami


[TESTIMONI PIL MAHARANI ]
.
😘 Pojek Memikat Suami 😘

Opppsss!
.
.

Bagi para isteri sekalian... Sebelum tido elok amalkan Herba Maharani ni untuk kesihatan dalaman wanita.  Macam testimoni ni...keputihan berkurang dan badan pun bertenaga. Ibu2 yang menyusu  tak perlu risau. Selamat dimakan tau.
Pil maharani ni, jika para suami tahu khasiatnya untuk isterinya, sudah pasti mereka merayu isteri masing-masing mengamalkannya.
.
Nak tau detail contact Yana terus ye 😉

Contact Yana utk order PM/WA +0182928184

#diyana_amalina #putrajaya #sayajual #HerbaMaharani #wanita #ipoh #kuantan #pahang #JamuKuat #perempuan #jamu #jamubersalin #projekmemikatsuami #kebahagiaanrumahtangga #bangi
#keputihan #kualaberang #serdang
#kualaterengganu #kualalumpur #shahalam #breastfeed #johor #nilai #sepang #sungaipetani

Monday, January 11, 2016

Tangani Masalah Kebocoran Semasa Datang Bulan dengan Bioseleza

Datang bulan adalah waktu wanita emosi tidak stabil. Kadang-kadang perkara kecil pun boleh jadi besar. Tak pasal pasal je kena marah . Orang tak ada kena mengena pun kena tempiasnya. Hehe

Bila datang bulan jugak perkara paling penting adalah menggunakan sanitary pad yang terbaik... 🌝🌝🌝🌝

Mestilah penting! Sebab penggunaan pad seharian pun boleh mempengaruhi emosi kita sendiri..💁💁💁

**Contohnya.. kalau kita guna sanitary pad yang cepat bocor dan tak menyerap kita pasti ada masalah nak tukar dengan kerap...

Sudah lah kita ni ada banyak kerja nak buat, Out station lagi. Proposal boss nak urgent. Guna pulak sanitary pad yang tak cukup menyerap.

Bertambah tak selesa dan tak boleh focus...

Kalau macam ni lagilah perlukan sanitary pad yang super absorption! Tak bocor dan kalau boleh pad tu boleh kurangkan senggugut semasa datang bulan. Sebab kalau kerja memang banyak berjalan. Bila banyak berjalan makin banyak la flow . Wuhuuuuu korang yang perempuan ni pasti faham kan.

Jadi baru-baru ini saya sudah berjumpa dengan sanitary pad yang memang terbaik!!

Bioseleza adalah sanitary pad yang mempunyai kuasa penyerapan paling maksima! Rasa kering je.

Sampai terlupa yang kita ni datang bulan. Mampu menampung sehingga 5-6 jam pulak tu...

JOM CUBA..!! .
**Pengedar Diperlukan ..

Jom Ubah ke Pad Bioseleza..🌷🌷😘😘💑💑


Info Lanjut Boleh Hubungi saya :  018-2928184 (Diyana Amalina)

Sunday, January 10, 2016

Nasihat Tun Dr. Mahathir kepada usahawan Melayu

Kali ne nak kongsi bersama-sama sahabat sekalian yang mana suka berniaga. Sebab yana dapat ilmu ne pun dari sahabat blogger yang lain. Jadi tak salah lau kita kongsi ilmu yang baik ne. Ini adalah nasihat dari Tun Dr Mahathir kepada yang nak menjadi usahawan. Ayuh kita bangkit meneraju perniagaan di negara kita Malaysia.




JOM JADI USAHAWAN !!! AYUH BANGKIT !!!

1. Melayu perlu belajar dari bawah.

Bangsa Melayu perlu belajar dari bawah sebelum masuk dunia perniagaan. Bukan sekadar ada wang dan membuka bisnes, namun perlu belajar dengan bekerja dalam bidang tertentu dan memahami selok belok dunia perniagaan. Contohnya jika mahu membuka restoran, bekerja dan melihat situasi dunia perniagaan restoran dari pekerja membuat 
air, tukang masak, pelayan dan sebagainya. Pengalaman dan kemahiran akan membantu kita bila membuka perniagaan.

2. Modal efektif.
Melayu yang mahu berniaga perlu mempunyai modal efektif dan relevan. Contohnya jika mahu membuka bisnes bernilai RM100,000 perlu ada wang tunai RM300,000. RM100,000 untuk bisnes, bakinya untuk pengurusan dan modal menghadapi pelbagai masalah dalam perniagaan. Adalah salah hanya mempunyai RM100,000 jika mahu mmebuka bisnes bernilai RM100,000.

3. Berusaha bersungguh-sungguh.

Melayu perlu berusaha bersunguh-sungguh tanpa jemu. Usaha berterusan sama ada dalam promosi, pemasaran, produk dan sebagainya. Tanpa usaha keras, kejayaan tidak akan datang.

4. Bersabar dalam tempoh lama.

Melayu perlu belajar bersabar kerna bisnes perlukan masa panjang. Dr Mahathir berkata “Saya buka kedai roti dah 5 tahun tapi belum nampak untung…”. Perniagaan perlukan masa panjang untuk berjaya, bukan sekelip mata.

5. Mengenai jenis perniagaan.
Melayu perlu mengenali jenis perniagaan dengan baik. Jika buka restoran, tahu apa jenis masakan, cara promosi, cara menambahkan pelanggan dan sebagainya.

6. Rajin meninjau bisnes.

Melayu perlu rajin keluar dari pejabat dan meninjau dunia perniagaan sama ada produk, pekerja dan segalanya. Sikap Melayu yang hanya terperap dalam pejabat akan menyebabkan kegagalan.

7. Manfaatkan teknologi.
Melayu perlu manfaatkan segala teknologi seperti peralatan mesin moden, internet dan sebagainya. Ini akan membantu melahirkan produk berkualiti dan berjaya dalam pasaran.

8. Sentiasa tambahkan aset.
Melayu perlu sentiasa tambahkan aset seperti pembelian tanah, rumah kedai, emas dan sebagainya kerana harganya akan meningkat.B eliau mengatakan tanah di KL dibeli oleh Pavilion dengan harga RM7000 satu kaki.

9. Belajar dengan bangsa lain. Melayu perlu belajar dengan bangsa lain. Jika di Malaysia Cina berjaya dalam bisnes, Melayu perlu belajar dengan mereka. Belajar dengan manusia berjaya akan membantu kita berjaya seperti mereka.



 10.Ikhlas dalam perniagaan.

Melayu perlu ikhlas menjalankan bisnes, bukan hanya mencari kekayaan namun memanfaatkan kekayaan untuk kebaikan.

11.Menolak mitos.

Ramai Melayu menganggap Cina berjaya kerana menipu sedangkan ia mitos. Hakikatnya Cina berjaya kerna usaha keras dan gigih. Mereka datang ke Tanah Melayu tiada apa-apa dan kini menguasai ekonomi negara.

Beliau menyindir “Kalau ada yang anggap Cina kaya sebab menipu, buatlah!”

12. Mengamalkan peribadi mulia. Usahawan Melayu perlu mengamalkan sikap positif dalam kehidupan seperti rajin, amanah, tidak menipu dan sebagainya. Setiap amalan baik perlu diterapkan jika mahu berjaya. Manusia yang menipu dan tidak amanah ,kejayaan bersifat sementara dan tidak kekal.

13.Menjauhkan sifat keji.
Melayu perlu menjauhkan sifat keji seperti suka berbohong, mungkir janji, tidak amanah, menjual harga terlampau tinggi, hasad dengki, menjatuhkan bisnes orang lain dan sebagainya. Sikap keji adalah punca kebanyakan usahawan Melayu gagal dalam bisnes.

14. Jangan terlalu bergantung dengan tender kerajaan.

Melayu tidak boleh bergantung dengan tender kerajaan kerana kuota terhad dan jumlah usahawan yang ramai. Melayu sepatutnya mempunyai produk yang boleh berjaya di pasaran sama ada dalam dan luar negara.

15.Mempunyai network.

Melayu perlu mempunyai network agar saling bantu membantu sesama bangsa. Amalan ini telah diterapkan bangsa Cina dan mereka berjaya.

16.Membayar hutang dengan baik. Melayu perlu membayar hutang dengan baik dan menguruskan perniagaan dengan betul. Hutang wajib dibayar walaupun satu sen. Ramai Melayu mengabaikan hutang dan ini menyusahkan pihak yang memberi pinjaman. Mereka yang tidak membayar hutang bukan sahaja menyusahkan dirinya sendiri,namun menyusahkan pihak lain.

“Jangan jadi puak kecil..tunggu di luar bandar. Apakah maknanya Tanah Melayu jika Melayu tak kuasai.


Kredit kepada blogger NURUL FARHANA (http://hanaqueenstation.blogspot.my)

Saturday, January 9, 2016

SEGMEN : JOM TAMBAH FOLLOWER ( sticky post )

Assalamualaikum..
Jom blogger Join Segmen Jom Tambah Follower ni
KLIK JE BANNER NI

http://jmbelog.blogspot.my/2015/09/segmen-jom-tambah-follower.html 


Jom support each other sambil tambah kenalan dan bina jaringan ukhwah
Follower blog saya 34 je (^_^) ..hehehe

#JOMTAMBAHFOLLOWER
#JMBELOG

Cara-cara untuk Jimat Minyak Kereta

Sekarang zaman nak berjimat cermat. Kalau boleh macam-macam benda kita nak jimat kan. Tahun yang sangat mencabar. Kenaikan demi kenaikan. Tak de pulak yang turun... Yang turun nilai mata Wang kita. Jadi banyak perkara yang kita kene fikir dalam meneruskan kehidupan harian kita.

Jadi hari ne yana nak share salah satu tips bagaimana nak jimat kan penggunaan minyak kereta. Saya percaya ramai orang Lain yang da share cara-cara nak jimatkan penggunaan minyak. Masing-masing ada niat nak bantu Membantu antara satu sama lain. Jadi tak jadi kesalahan pun untuk kita kongsi bersama. Benda yang baik lagi la kita nak share sama-sama kan.

Rasanya ramai yang da tahu. Tapi yana nak share jugak salah satu testimoni dari pengguna minyak hitam JTX GOLD


||JIMAT MINYAK||

Alkisahnya setiap pagi memang suami yang panaskan enjin kereta Egie. Pagi tadi lepas dia hidupkan enjin kereta, dia masuk rumah...

"Jimat betul minyak... Hari ni tinggal lagi 2 bar. Biasa tinggal 1 bar je hari Jumaat, kan?"

"Oh ye ke?" Isteri blur. Maklum la reti drive je... 😅😅😅
Haah, betul la. Biasa pagi Jumaat tinggal 1 bar dan bila keluar dari pagar sekolah, memang terus tuju stesen minyak. Kalau gigih juga drive balik  terus, confirm lampu kuning dah liplap liplap lagi setengah jam nak sampai rumah... Jadinya minggu ni, 1 full tank pun tak habis. Alhamdulillah. Jimat duit minyak...

Begitu juga masa balik kampung. Few days sebelum balik kampung, suami service kereta dengan #JTXGold. Sepanjang perjalanan pergi dan balik kampung kami dari Labu ke Jerteh, Terengganu, asal singgah isi minyak mesti suami senyum-senyum sambil ulang ayat,
"Biasa kat sini tinggal 2 bar, yang. Ini banyak lagi ni minyak... Jimat kan..." (Bilangan bar tu bergantung kepada jarak perjalanan la. 2 bar tu contoh...)


Panjang lebar cerita dia, tapi apa yang yana nk bitau,dengan penggunaan minyak hitam JTX GOLD ne boleh menjimatkan penggunaan minyak.

Jadi sesiapa yang nak tahu lebih lanjut mengenai minyak hitam JTX ne. Jangan segan-segan nak pm/whatapp yana

Facebook/ig : Diyana Amalina
Facebook Page : Doda Beauty & Healty Store
Email : eana87@gmail.com
Hp : 018-2928184

#thediamondcircle #shalizaazizprotege #fuelsaver #fuelsave #jimatminyak #poweredbyJTX #TDCHero #diyana_amalina #0182928184😘


Friday, January 8, 2016

Cara Atasi Sembelit, Kempiskan Perut & Buang Toksin

Lactolite ni lah rahsia kempis , ubat untuk orang yang mengalami sembelit dan orang-orang yang hendak kuruskan badan nya. Makan lactolite tak perlu ambil yougurt dan minuman kultur hidup atau apa-apa minuman seumpamanya lagi dah , ini lagi senang.

Nurich Lacto-Lite Minuman campuran serbuk yougurt kultur hidup & Inulin , menggabungkan serbuk yougurt dengan kultur hidup , Inulin adalah prebiotik.
Ia membantu menambahkan bifidobakteria (bakteria baik) dalam usus dan membantu memastikan keadaan usus yang baik.
Tahukah Anda?

Terdapat berbillion bakteria wujud dalam usus kita iaitu kira-kira 1.5kg daripada berat badan kita sendiri.
Sistem gastrousus yang sihat perlu mengandungi 80% atau lebih bakteria baik dan bakteria neutral, dan 20% atau kurang bakteria tidak baik/bahaya. Bakteria baik menigkatkan kesihatan usus kita manakala bakteria berbahaya boleh menyebabkan kita jatuh sakit.Namun, bilangan bakteria baik semakin berkurang disebabkan faktor-faktor seperti pemakanan  yang tidak seimbang, penuaan, tekanan, serta pengambilan antibiotik yang berlebihan.
Oleh itu, sistem penghadaman kita memerlukan pertambahan probiotik.


Apakah itu PROBIOTIK dan PREBIOTIK ?

Probiotik: Bakteria baik dalam usus kita dan ia penting bagi menjamin kesihatan usus.
Prebiotik: makanan atau nutrisi yang diperlukan probiotik untuk berkembang dan berfungsi dengan baik.

Probiotik dan Prebiotik boleh diperolehi dengan mudah dari Nurich Lanto-Lite !


*Lacto-Lite tidak mengandungi sebarang herba atau bahan kimia yang bersifat laksatif (julap). Oleh itu, ia tidak akan menyebabkan kekejangan perut atau cirit birit.


Keunikan Lacto-Lite :

tahan terhadap asid perut dan garam hempedu
keupayaan hidup dan mengekalkan aktiviti walaupun ketika disimpan
kebolehan melekat pada sel usus dengan baik
diiktiraf oleh FDA sebagai GRAS ("Generally Recognized as Safe")


Bagaimana Lacto-Lite dapat membantu anda?

 . menyingkirkan toksin dalam badan
meningkatkan metabolisme untuk mengurangkan beban badan
menggalakkan pertumbuhan bakteria baik
membantu dalam penghadaman
membanti melegakan sembelit
membantu sintesis vitamin
 
 

Siapa-siapa yang mengalami masaalah sembelit , kegemukkan , susah buang air besar boleh ambil lactolite. Malam makan esoknya boleh flush habis semua makanan yang ada dalam perut , rasa lega dan puas ya amat .. tak perlu simpan hampas makanan lama-lama dalam perut. Tak elok untuk kesihatan.
Cara Pengambilan:

Campurkan sebungkus Lacto-Lite ke dalam 200ml air kosong/air masak (elakkan air panas). Boleh juga
 dicampur dengan jus buah-buahan atau minuman lain.

*untuk keberkesanan penyahtoksikan terbaik, minum sekurang-kurangnya 2000cc air setiap hari


 Dah siap bancuh macam di atas tu , boleh terus minum .. tapi .. kadang-kadang sy tak sempat , saya buka paket lactolite tu dan terus masukkan dalam mulut dan minum air.. haha teruk lah …. tapi memang betul , malam ni makan , esok dah buang dengan leganya ..puas … tapi tak sakit memulas apa-apa pun , cuma lancar je …pernah saya makan burger waktu malam , lepas makan burger terus minum lacto lite , esoknya dah boleh buang , rasa lega sangat .. sebab saya dah serik tak membuang selama berminggu-minggu , sampai perut rasa senak dan berangin.Mungkin inilah penyebab saya kurus sikit di perut tu. Testimoni saya sebelum saya join jadi pengedar lactolite pun ada dalam blog ni — sini
Sekali lagi lactolite ini fungsinya :
  • Menyingkirkan toksin badan
  • Menggalakkan metabolisma
  • Mengurangkan beban badan
  • Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik
  • Membantu dalam penghadaman
  • Membantu melegakan sembelit
  • Membantu menyerap vitamin dengan lebih baik
P/S : WANITA MENGANDUNG TAK BOLEH AMBIL LACTOLITE , IBU MENYUSU BOLEH , LELAKI DAN PEREMPUAN TERMASUK
( KANAK-KANAK YANG MENGALAMI SEMBELIT)  BOLEH MINUM LCTO-LITE

Boleh je beli dari .....
Facebook : Diyana Amalina
Email : eana87@gmail.com
@
sms / call
Hp : 018-2928184

Thursday, January 7, 2016

Herba Maharani Hai O


HERBA MAHARANI :HERBA KESIHATAN + KESUBURAN WANITA



Herba Maharani | Herba Kesihatan dan Kesuburan Wanita

Herba Maharani – Te Zhi Bai Feng Wan adalah pil herba tradisional Cina. Ia boleh dikatakan sebagai herba wanita sebab dirumus khas untuk kesihatan dan kesuburan wanita.

Kenapa pula pil herba Te Zhi Bai Feng Wan ini lebih dikenali sebagai Herba Maharani?
Herba tradisional Cina ni sebenarnya sangat terkenal di zaman Dinasti Ming sebagai ilmu & rahsia kecantikan awet muda & kesihatan lebih 3000 tahun yang lalu.


Masa tu Herba Maharani ni hanya digunakan secara ekslusif oleh keluarga Maharaja sebagai herba penyubur, kecantikan, awet muda & kesihatan.

Te Zhi Bai Feng Wan dinamakan herba Maharani sempena nama Maharani Te Zhi, antara maharani yang mengamalkan herba ini.

                         Siapa MAHARANI TE ZHI

Zaman dulu Maharani Dinasti Ming dikatakan ada 9999 maharani dan gundik-gundik tapi Maharani Te Zhi yang paling Maharaja sayang.



Kalau seorang Maharaja pilih kasih dan sayang Maharani Te Zhi ni lebih dari perempuan-perempuan lain mestilah sebab dia cantik, kulit licin dan gebu, melahirkan anak lelaki sebagai waris dan sudah semestinya pandai melayan Maharaja dibilik tidur.

                   Apa Yang Bagus Sangat Herba Maharani?


Ubat herba tradisional Cina ini mengandungi 16 jenis ramuan berharga dengan pati ayam hitam (Bai Feng Wan) sebagai ramuan utama. Ayam hitam ni nama saintifik dia Gallus Gallus Domesticus juga dikenali sebagai ayam selasih atau ayam cemani atau ayam didik (dikalangan masyarakat Melayu dan Indonesia (waah.. banyaknya nama).

Ayam hitam ni memang digunakan sebagai amalan perubatan tradisional orang Melayu, Indonesia dan Cina. Banyak khasiatnya ayam hitam atau ayam selasih ni untuk wanita terutama yang telah berkahwin dan melahirkan anak.
Ayam hitam ni memang rupanya hitam legam. Bulu of course la hitam. Kulit, mata, paruh, kaki termasuklah daging dan tulang pun kehitaman jugak. Benda berkhasiat memang biasanya nampak tak sedap kan.

                         Khasiat Herba Maharani



Antara khasiat Herba Maharani dalam perubatan tradisional Cina ialah:
  • Melegakan kesakitan akibat senggugut
  • Menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur
  • Menyihatkan tubuh badan, mengurangkan keletihan
  • Melancarkan peredaran darah
  • Meningkatkan sistem imunisasi, menguatkan kaki dan tangan
  • Menyerlahkan wajah berseri dan awet muda
  • Menyuburkan badan sebelum dan selepas bersalin
  • Meningkatkan rangsangan, kebahagiaan kepada pasangan
               Herba Maharani Adalah Halal
Sebab Herba Maharani ni produk keluaran Beijing Tong Ren Tan dari negara China mestilah ada rasa ragu tentang status halalnya. Jangan risau dan ragu lagi sebab Herba Maharani adalahconfirm halal.
Herba Maharani – Te Zhi Bai Feng Wan ini mendapat pengiktirafan Halal olehPertubuhan China Islamic Association (salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh Jakim).
Pengeluar Herba Maharani iaitu Tong Ren Tang merupakan tanda perniagaan yang bersejarah melebihi 300 tahun. Merupakan pembekal tunggal ubat-ubatan kepada kerabat Maharaja semasa Dinasti Qing.
Tong Ren Tang Te Zhi Bai Feng Wan diperakui sebagai Produk Terkenal di China pada tahun 1994. Diiktiraf sebagai Spesis Ubat Herba yang Terpelihara pada tahun 1998.
1 kotak (6 bola x 5gm – mengandung 50 pil kecil ) – RM98.00

                                     Nak Beli Herba Maharani?

Boleh je beli dari .....
Facebook : Diyana Amalina
Email : eana87@gmail.com
@
sms / call
Hp : 018-2928184



Penghantaran melalui Pos Laju dalam Malaysia. Penghantaran ke luar negara akan dikenakan caj berlainan bergantung pada lokasi.

Diluluskan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia – MAL 20014419T Disahkan Halal oleh Pertubuhan China Islamic Association (salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM).


------------------------------
ANTARA KEBERKESANAN MAHARANI

(1)-Menyelesaikan masalah haid tidak teratur dan semua masalah berkaitan haid.

(2)-Menyelesaikan maslah sengugut, keputihan dan kekuningan.

(3)-Melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sakit lutut dan urat saraf.

(4)-Menguatkan anti-body (menghindarkan dari kerap selsema, batuk, demam dan alahan).

(5)-Mencantikan, menegang dan melicinkan kulit (akan berubah seperti lilin).

(6)-Merangsang Hormon Estrogen, Progesteron dan Androgen (Hormon seks).

(7)-Menegangkan, memejalkan payu dara dan mencerahkan warna puting.

(8)-Mencegah dan mengubati untuk pesakit diabetis(kencing manis).

(9)-Amalan selepas bersalin (mengecutkan dan merapatkan faraj).

(10)-Menghilangkan bau mulut (terutama masa bangun pagi).

(11)-Menghilangkan urat timbul (terutama selepas bersalin).

(12)-Memperbanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin.

(13)-Awet muda dan kesuburan (masalah sakit puan)

(14)-Melegakan migrain dan angin dalam badan.

(15)-Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.

(16)-Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam.

(17)-Memberi kebahagiaan kepada pasangan, wink wink! (secret receipe)

(18)-Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan.

(19)-Menguatkan hati dan buah pinggang.

(20)-Menambah darah selepas bersalin.

(21)-Meningkatkan kecergasan minda.

(22)-Mengimbangi tekanan darah selepas bersalin.

(23)-Melambatkan proses monopouse.

(24)-Mengimbangi tekanan darah.

(25)-Menyelesaikan masalah buasir kecil.

(26)-Melegakan asma (Lelah).

(27)-Menghilangkan jerawat.

(28)-Menaikkan seri muka dan badan.

(29)-Melancarkan peredaran darah.

(30)-Anti-bakteria(Sekitar faraj).


Beijing Te Zhi Bai Feng Wan



Berminat boleh pm@whatapp yana melalui:-

Facebook : Diyana Amalina
Hp : 0182928184

Wednesday, January 6, 2016

Sarapan pagi yang Berkhasiat

Hehehe hari ne tak tahu nak cerita apa jadi Yana share sikit pasal sarapan pagi. Kenapa pentingnya sarapan pagi ne kepada kita (^-^)




Sebelum tu kita mesti la kene tahu apa itu sarapan pagi...?

Sarapan pagi adalah makanan yang pertama yang diambil pada pagi hari. Contoh sarapan pagi yang biasa di Malaysia ialah nasi lemak, nasi atau mee atau mihun goreng, roti canai atau bijirin. Sarapan pagi mesti dipelbagaikan setiap hari untuk mengelakkan rasa jemu. Sarapan pagi biasanya diambil sebelum sesuatu kerja dimulakan ataupun sebelum ke sekolah pada awal pagi.
Ramai yang cuba turun berat dengan mengurankan makan, dan yang paling selalu orang buat ialah dengan tidak mengambil sarapan. Tindakan ini sebenarnya bukan sahaja menyebabkan lagi susah nak turun berat, malahan boleh merosakkan beberapa organ penting dalam badan.

8 KEBAIKAN DAN KEPENTINGAN MENGAMBIL SARAPAN PAGI

Sarapan atau alas perut, makanan pagi amat penting dalam kehidupan. Sarapan bagai baja kepada kehidupan tumbuhan.Begitulah juga manusia yang memerlukan sarapan pada setiap pagi. 

Terdapat pelbagai kerenah manusia tentang tabiat bersarapan pagi antaranya,
di bawah saya kongsikan

*Sebilangan besar remaja tidak bersarapan pagi sebelum ke sekolah. Mereka hanya bersarapan jam 10 pagi pada waktu rehat di sekolah.

*Pemilihan makanan untuk sarapan hanya kepada makanan yang digemari dan bukan kepada makanan yang berkhasiat.

*Sarapan pagi tidak mengandungi karbohidrat seperti roti dan bijirin yang boleh merangsang fungsi otak, Sarapan pagi tidak diikuti dengan minuman seperti susu, milo atau minuman lain yang berkhasiat.

*Sarapan pagi sesuatu yang asing dan ganjil bagi mereka yang tidak pernah melakukannya antara jam 7.00 hingga 9.30 pagi.

*Fenomena remaja kita hari ini yang tidak bersarapan pagi ke sekolah dianggap perkara biasa. Mereka akan berasa tidak selesa apabila bersarapan pagi. Sebenarnya, sarapan pagi tidak perlu terlalu berat, cukup sekadar segelas susu, sekeping roti atau sedikit bijirin.

*Otak atau minda sangat memerlukan sarapan pagi bagi merangsang pemikiran ke arah pembelajaran yang lebih cemerlang di sekolah. Sarapan pagi dikatakan dapat mencergaskan minda jika dijadikan sebagai rutin harian yang penting untuk kehidupan yang lebih berkualiti.

*Pakar pemakanan sependapat bahawa mengambil sarapan adalah sumber pertama untuk memulakan kehidupan seharian, sekali gus mencergaskan minda. Kajian terbaru menunjukkan orang yang bersarapan secara tetap menikmati kehidupan berkualiti, tersusun, bersikap positif, lebih langsing dan memiliki daya tumpuan yang lebih baik.

Pemilihan sarapan terutamanya yang kaya dengan karbohidrat, membekalkan tenaga, mampu menahan rasa lapar dan mengawal keinginan untuk makan di antara waktu sarapan dan makan tengah hari.

Malangnya, ramai yang meninggalkan sarapan dengan alasan tiada selera makan pada waktu pagi atau tidak sempat kerana bangun lambat. Jika anda tergolong dalam kumpulan ini, ada baiknya anda terus membaca untuk mengetahui rahsia di sebalik hidangan ringkas yang dipanggil sarapan.

Ada saintis yang menggelar sarapan sebagai makanan untuk otak. Kajian menunjukkan sarapan ada kaitan rapat dengan kecergasan mental. Secara ringkasnya, sarapan dikatakan memberikan kesan positif terhadap aktiviti otak – lebih cergas, peka dan fokus.

Ini secara tidak langsung mendatangkan pengaruh positif terhadap diri individu itu untuk melaksanakan tugasnya, sama ada di sekolah atau di tempat kerja; walaupun hanya mengambil sarapan sekeping roti dan secawan kopi.

Karbohidrat yang diambil pada waktu pagi akan merangsang paras glukos dan mikro nutrien dalam otak. Contohnya, vitamin B yang diperkaya dalam roti dan bijirin sarapan dikenal pasti mampu memberikan kesan positif kepada fungsi otak.

Kesan lebih ketara dalam kalangan kanak-kanak dan remaja yang mengambil sarapan yang kaya dengan karbohidrat kompleks ialah mereka boleh menumpukan perhatian terhadap pelajaran dan menyelesaikan masalah dengan baik. Justeru, tidak hairan jika pengusaha roti dan bijirin berlumba-lumba menghasilkan produk yang diperkaya dengan pelbagai khasiat dan vitamin.

Kajian yang dijalankan Food Facts Asia dengan kerjasama empat universiti di Asia ke atas remaja berusia 10 hingga 12 tahun yang mengamalkan sarapan rata-rata jauh lebih langsing dan kurang berhadapan dengan masalah berat badan berlebihan.

Bahkan, kajian di Amerika Syarikat ke atas 3,000 sukarelawan menunjukkan mereka dapat mengurangkan berat badan dan mengekalkan berat badan unggul dengan hanya mengamalkan sarapan.

Oleh: Aminuddin Mansor (Majalah Cahaya 2006)


Kesan jika kita tidak mengambil sarapan pagi :-

• Kurang tenaga untuk melakukan sebarang aktiviti pada pagi hari.
• Mengurangkan kecergasan di waktu pagi.
• Sukar menerima pengajaran & melakukan sebarang pekerjaan.
• Mudah letih dan mengantuk .

So lepas ne kene la sarapan ye...hehehehe (^_^)

Tuesday, January 5, 2016

Cara Hilangkan Parut Jerawat di Muka & di Badan

Hari ne yana nak kongsi rahsia yana macam mana yana boleh hilangkan jerawat dekat muka dengan jerawat dekat badan. Sebelum ne yana da guna macam-macam produk tapi tak berapa nak berjaya. Kali ne yana nak kongsi dengan uolls semua. Tak kan nak cantik sorang-sorang kan hehehe. Yana guna :-


Marine Essence Beauty Bar

Bar Kecantikan Marine Essence dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit. Ia diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik untuk kulit anda.

Bar kecantikan Marine Essence memanjakan kulit anda sambil menghidratkan dan melembutkannya. Kulit terasa selembut sutera apabila disentuh.

Diinspirasi daripada bentuk organik kerang laut dengan haruman yang menawan, Bar Kecantikan Marine Essence pasti merangsang anda menggunakannya setiap hari!


Bahan-Bahan Utama & Kelebihannya
Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.
Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.
Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.
Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.
Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
  Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.
Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.
Cara Penggunaannya 
Basahkan sehingga berbuih. Kemudian sapukan kepada kulit. Bilaskan dengan air sehingga bersih.
Cara Penyimpanannya
Simpan di tempat dingin dan kering. Letakkan di tempat yang kering selepas digunakan.
Perhatian 
Elakkan daripada terkena mata. Jika terkena mata, bilas segera dengan air. Sekirannya ruam atau kegatalan berlaku, hentikan penggunaan.


Berminat boleh hubungi yana :-
Facebook/ig - Diyana Amalina
Email - eana87@gmail.com
@
Boleh whatapp/SMS 
Hp - 018-2928184

Sunday, January 3, 2016

Cara Basuh Anak Patung (Teady Bear)

Hari ne yana nak kongsi dengan semua cara-cara bagaimana nak basuh anak patung (teady bear) sebab yang yana berjaya buat experiment ne 2 ekor teady bear heheheheh

Yana nak share pengalaman ne sebab sebelum ne bila yana tanya kawan-kawan macam mana nak basuh teady bear yang da kotor ne..? Ramai yang cakap antar dobi je basuh kering sebab tak rosak nanti teady bear tu nanti. Ok... Boleh terima tapi bila pikir semula bila nak ge antar dobi. Dobi mana je yang ada wat perkhidmatan tu... Jadi tertangguh lagi sesi nak basuh teady bear tu.

Makin ari makin kotor yana tengok 2 ekor b
ear tu. Jadi yana tanya la kawan yang Lain pulak.

 Yana: Wei korang basuh teady macam mana ye?
Kawan 1 : Aku tak pernah basuh pun.. 
Yana : ooo ok ( teeettttt terkejut sambil cover muke oqward pandang member tu ) 
Kawan 2 : Aku basuh teady bear rendam dengan air sabun dalam baldi ke besen ke,pastu lau kotor2 tu da kuar baru jemur.
Yana : Ko tak masuk mesin basuh dulu ke bagi kering? Lau tak mesti lambat kering kan teady bear tu kan besar?
Kawan 2 : Aku jemur je terus sebab teady bear aku kecik je tak besar macam ko punye... Aku da besor tak de teady bear besor macam ko da.
Yana : oo ok ( dalam ati quang ajor sempat lagi dia kene kan aku... Huhuhu sabor je la)

Ok lepas da tanye pendapat kawan-kawan masih lagi tak dapat solution. Jadi yana dengan penuh yakin (try & arror) je wakakaka. Amik 1 ekor bear tu campak je dalam mesin basuh...heheheh letak sabun & biar je samapai siap. Dalam ati duk tertanya-tanya tak tercabut ke nanti bulu-bulu dia.. Huhuhuhu tapi cakap kat diri sendiri yakin kan diri.."tak pe..tak tercabut tu..OK tu.." Huhuhu

Selesai 45 minit cepat-cepat bukak mesin basuh tu... Nak tengok keadaan bear tu selamat ke tak.. Huii lega nye ati tengok "OK bulu ada,mata ada, idung ada tangan kaki? Ok semua ada" 

Pastu ketawa sorang-sorang hehehehe misi selamat & berjaya.. Jadi bear kedua terus dimasuk kan...heheheh And then tadaaaa... (Tengok gambar  di bawah 2 ekor bear yana yang telah selamat dibasuh). Da bersih semula,da nampak baru semula..hehehe

Lepas ne mak-mak kat luar sana tak payah susah hati da pikir macam mana nak basuh teady bear anak yang da busuk,kotor,masam tu. Kumpul pastu campak je dalam mesin basuh. So easy... Hehehehe tak yah la pikir nak antor dobi ke nak rendam sehari dua hari kt dalam besen/baldi.  

Harap perkongsian yana kali ne dapat memudahkan kerja-kerja uolls. Lau yana wat ekseperimen yang lain lagi yana akan share kt semua ye... 


Lau ada sebarang pertanyaan boleh la add yana kat 
Facebook/ig : Diyana Amalina
Email : eana87@gmail.com
@
Boleh whatapp/sms yana terus kt nmbr ne
Hp : 018-2938184

Saturday, January 2, 2016

Berpantang Selepas Bersalin Cara Moden


[ TESTIMONI KURUS DALAM PANTANG ]

Sila terbakar ye kawan-kawan ..
Baru berpantang 21 hari dah berjaya turunkan berat dan pinggang pun ramping sama dengan awal pregnancy. 
.

The best part, muka tetap segar, berseri, badan cepat sihat dan bertenaga walaupun masih dalam berpantang. 
.

Sebab itu kami recommend uols pakai PREMIUM BEAUTIFUL CORSET + SET KURUS BAJET semasa berpantang sebab memang bantu uols pulih dengan cepat and as bonus dapat turunkan berat juga.

Kengkawan yang sedang berpantang atau sedang menunggu hari nak bersalin tue should have #premiumbeautifulcorset and #setkurusbajet sekarang .. This is part of investment untuk kesihatan diri for long term .. Sangat sangat berbaloi!! 

For more detail PM Yana +60182928184

#edaariff #putrajaya #sayaJual #sayapromote #sayajualonline #sayajualpremiumbeautifulcorset #PBwonders #premiumbeautiful #PremiumBeautifulExpert #pregnant #berpantang #bersalin #pregnancy #PremiumBeautifulCorset #slim #premiumbeautifulagent #tipsdiet #tipskekalcantik #TheDiamondCircle #berpantangdenganpremiumbeautiful #confinementwithpremiumbeautiful #confinement #testimoniTDC



Yang bawah ne another testimoni dari group yana jugak yang telah berjaya dengan jayanya menurunkan berat badan dengan jumlah penurunan yang banyak selepas bersalin. Ramai yang cakap lepas bersalin susah sangat nak turunkan berat badan. 

Tetapi mereka semua ne berjaya tempoh semua halangan perkara-perkara negatif yang cakap lepas bersalin susah nak turunkan berat badan. 

Yang lebih memeranjatkan diorang dapat berat badan yang lebih ringan lagi dari berat sebelum pregnant.... Jeles I uolls huhuhu 




Kepada yang berminat @ nak tahu lebih lanjut mengenai Premium Beautiful & Set Kurus Bajet
Boleh pm/sms yana
Facebook/ig : Diyana Amalina
Email : eana87@gmail.com
Hp : 018-2928184

Friday, January 1, 2016

Petua & Rahsia Awet Muda


Hari ne yana nak kongsi satu petua untuk Awet muda.. Hanya pakai satu krim ne sahaja Bio Ever Plus. Krim ne banyak KEBAIKAN nya.

Antara lain hebat nye krim ne boleh diguna kan setiap lapisan umur tua muda boleh pakai. Kesan seawal 15 minit da boleh dapat lihat. 

Krim ini adalah yang pertama di Malaysia. Penggunaan nye juga sangat mudah hanya sapu di bahagian tertentu ye. TIDAK pada seluruh badan. Jadi boleh jimat beli sebotol ne jimat sampai 2 bulan. 

Krim ne banyak lagi KEBAIKAN nye. Nanti yana share lagi ye. Atau boleh terus pm yana je. Yana boleh share personal terus kt uolls. (^_^)

Berminat boleh pm/sms yana
Facebook/IG : Diyana Amalina
Facebook page : Doda Beauty & Healty store
H/p : 018-2928184
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...